Selecteer een pagina
Home » Wat een kinderboek je kan leren » Wat een kinderboek je kan leren

Wat een kinderboek je kan leren

door | 25 jun, 2020 | Wat een kinderboek je kan leren

 

Hier ben ik dan! Met een gloednieuwe website voor mijn praktijk. Ruim vijf  jaar geleden nam ik de eerste stap in de richting van dit mooie beroep.

Wat vond ik het vaak langzaam gaan! Vier jaar opleiding, kritisch nadenken over wat ik nu te brengen heb. En daarna heel praktisch: een website bouwen.

Ik heb zo vaak gewenst dat het sneller ging. Ik hoor het cliënten ook regelmatig zeggen: ‘de veranderingen die ik wil, gaan zo langzaam’.

Ik weet inmiddels dat ik ze wel adviezen kan geven en ze kan vertellen hoe het bij mij of bij anderen is gegaan maar zo werkt het vaak niet. Want wie zegt dat dit voor hem of haar ook zo werkt?

Ik stond van de week met het kinderboek ‘We gaan op berenjacht’ in mijn handen. Als je kinderen hebt, ken je het vast. Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht. Onderweg naar de grot van de beer moeten verschillende hindernissen worden overwonnen.

We gaan op berenjacht.
We gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.
O jee! Modder!
Dikke slikkerige modder.
We kunnen er niet bovenover.
We kunnen er niet onderdoor.
O nee!
We moeten er wel dwars doorheen!

Ja, dacht ik: dit geeft mooi weer wat ik afgelopen jaren zelf heb ervaren en wat ik andere vrouwen in turbulente fases ook zo gun. Je moet er zelf doorheen. Door je verhaal, je problemen, je angsten en je zorgen. Door het te onderzoeken, door te vertragen en het te laten rijpen, maar vooral door te voelen en je lichaam te laten spreken. Je lijf heeft je namelijk enorm veel wijze dingen te vertellen.

Nu terug naar mijn website, daar moest ik ook doorheen. Door de dikke, slikkerige modder. Wat zat ik vaak vast! En wat wilden mijn hoofd en lichaam vaak niet. Maar mijn hart heeft zoveel liefde voor het vak dat ik doorging. En dat maakt dat ik hier vandaag wel sta: met mijn eigen website!

[social_warfare]

Ik begeleid vrouwen in turbulente fases door ze ‘letterlijk’ in hun lijf te laten komen. Ik probeer het goede voorbeeld te geven: ik werk maximaal 32 uur per week, ik mediteer, wandel en fiets. Af en toe trakteer ik mezelf op een (zelf)massage. Ik geniet van mijn gezin en ben elke dag weer blij met dit betekenisvolle werk.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *