Selecteer een pagina

Ik help je met het terugvinden van je balans en je levensenergie

9

Zwanger (raken) & tegenslag?

Lukt het niet (meteen) om zwanger te worden? Sta je voor moeilijke keuzes? Of zit je na de bevalling niet op die roze wolk die je verwachtte? 

9

Stress of burn-out?

Kun je niet ontspannen en sta je altijd maar aan? Ben je moe door werk en/of gezin en kun je minder genieten dan je zou willen? 

9

Ziekte?Overgang?Of...?

Ben je (chronisch) ziek of kom je uit een periode van ziek-zijn?  Of sta je op een ander punt in je leven dat het niet zo lekker loopt? 

Balans in lichaam & hoofd!

Ik help je met het terugvinden van jouw balans en levensenergie!

Door jouw gedachten, patronen en/of angsten te bespreken en te onderzoeken, maar ook vooral door te voelen en te ervaren. Dit kan door meditatie, lichaams- en ademhalingsoefeningen, massage of een wandeling in de natuur. Samen kijken we wat bij jou past. 

♥ Zodat je weer rust krijgt in je hoofd en ruimte in je lichaam.

♥ Zodat je weer kunt genieten van het LEVEN. En het OVERLEVEN stopt.

♥ Zodat jij weer die vrouw, partner, dochter en/of moeder bent die jij wilt zijn.

 

Het is mijn missie om elke vrouw  de wijsheid van haar lichaam te laten voelen.

Mijn zoektocht

Ik ben opgeleid tot historicus en journalist en dacht dat ik niets anders kon dan schrijven. Maar ik bleek ook heel goed te zijn in luisteren en advies geven, en werd communicatieadviseur.

De afgelopen vier jaar studeerde ik weer. Aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie. Over de psyche, het lichaam en wat aanraken doet. Ik ontdekte dat ik goed kan masseren en dat het de ander en mezelf in balans brengt.

Van het schrijven nam ik geen afscheid, ik volgde de Schrijversvakschool en schreef een kinderboek (zomer 2021). Ik gebruik nu poëzie & literatuur als hulpbronnen in mijn therapie en coaching en ben dankbaar dat ik zo mijn talenten en interesses in dit mooie werk kan combineren.  

Thuiskomen in jezelf 

Rust in je hoofd

Je leeft in het ‘nu’. Je ontspant en laat je schouders zakken. Je krijgt weer overzicht.

Ruimte in je lichaam

Je kunt vrijuit ademhalen. Je staat stevig met je voeten op de grond. Je durft je grenzen aan te geven en beslissingen te maken.

Liefde in je hart

Je krijgt weer liefde voor jezelf en voor de mensen om je heen. En je krijgt het ook terug!

Wat anderen over mij zeggen

Ik was al naar verschillende hulpverleners geweest, maar het had geen resultaat. Ik bleef alles verklaren met mijn hoofd. Martine betrok mijn lichaam erbij. Ik moest wennen maar snel voelde ik me er goed bij. Het was fijn dat ik niet hoefde te praten en gewoon mocht voelen en ademen. De massages deden me ontspannen en gaven me energie. 

Sunna (25)

student

Martine’s rustige energie, subtiele woordkeuze en steunende handen zijn een verademing. Ik kon me openen, en voor mijn verdriet dat al zo lang verstopt was, kwam ruimte. Hierdoor ontstond er beweging in mijn leven. Ik maakte stappen vooruit. Ik durf nu ook weer plannen voor de toekomst te maken. 

June (32 jaar)

wil graag moeder worden

Ik hoop je online of in mijn praktijk te ontmoeten

Het is mogelijk om losse sessies te boeken en er zijn pakketten

Ik verbind hoofd, hart en lichaam en laat je ervaren hoe je weer optimaal kunt genieten van je lijf en leven

Veelgestelde vragen

Wat betekent biodynamisch?

Bio staat voor leven. Dynamisch voor energie. Biodynamische therapie is dus levensenergietherapie. Ik zal daar iets meer over uitleggen.

Herinner je je nog hoe levenslustig, verwonderd, vrolijk en energiek je als kind kon zijn? Die levensenergie kun je verliezen door dingen die je meemaakt in je leven, in je opvoeding, op school, tijdens je studie, in je werk. Zoals bijvoorbeeld door een traumatische gebeurtenis, (chronische) pijn, stress of een burn-out.

Met biodynamische therapie werken we eraan om die levensenergie terug te krijgen.

Waar bestaat een sessie uit?

Elke sessie is maatwerk. Het bestaat altijd uit een 1:1 gesprek waarin we samen onderzoeken wat je inbrengt en we vooral heel nieuwsgierig zijn naar wat er speelt: ik luister, stel vragen, merk soms dingen of patronen op. Vervolgens doen we lichaamswerk afgestemd op jouw situatie. Er zijn verschillende vormen van lichaamswerk, zoals meditatie, ademhalings- en lichaamsoefeningen, visualisaties, massage en/of lichte, steunende aanrakingen. Ik houd er ook van om de natuur in te zetten.

Wat is het effect van een sessie?

Hoe je reageert is per persoon wisselend en ook afhankelijk van de situatie die je inbrengt. Tijdens het 1:1 gesprek krijg je meer inzicht in je situatie, patronen, gevoelens en emoties. In het lichaamswerk (massage, meditatie, ademhalings- of lichaamsoefeningen) kun je verwerken wat we daarvoor hebben besproken. Vaak ontstaat heel natuurlijk, als vanzelf, een inzicht of ander perspectief. Het kan ook zijn dat het lichaamswerk je hulpvraag of situatie ondersteunt. 

Mag ik mijn kleren aanhouden tijdens een massage?

Ja, hoor. Een massage kan met kleding aan of op de huid. Je kiest wat het beste bij je past. Voor het effect maakt het geen verschil. Op de huid gebruik ik olie als je dat prettig vindt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dat is lastig te zeggen en blijft heel persoonlijk. Ik houd zelf altijd de uitspraak van Confucius in mijn achterhoofd: ‘De weg zelf is je bestemming.’  

Je kunt losse sessies boeken en ik heb twee pakketten samengesteld.  Zo is er een pakket met zes en tien sessies. Zie voor meer informatie hierboven.  

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?

In therapie breng je een situatie in waar je last van hebt. Het kan zijn dat we dan kijken naar je verleden en naar patronen die je vroeger van pas kwamen maar die nu vaak in de weg zitten. We staan stil bij je gevoelens en emoties en betrekken je lichaam erbij. Bij coaching staat je toekomst centraal en onderzoeken we hoe jij meer uit jezelf kunt halen. Ook hierbij zal ik telkens hoofd, hart en lichaam verbinden.  

Kan een sessie ook alleen uit massage bestaan?

Jazeker, dat kan. Misschien wil jij wel helemaal niet praten en wil je alleen maar voelen en aangeraakt worden en verwerk je op die manier wat er speelt. Tijdens de behandeling zal ik je vragen naar wat er gebeurt in je lichaam of naar beelden die bij je opkomen. Dit kan ook na de behandeling als je je daar beter bij voelt. Soms gebruik ik een apparaatje dat ik onder je rug of  je buik leg (stethoscoop), zodat we naar je peristaltiek (de geluiden van je darmen, het tweede brein) kunnen luisteren. De vorm is altijd afgestemd op jou. 

Ervaringen van mijn klanten

Ik deed een paar online sessies met Martine. Dat was heel fijn. Ze stelde de juiste vragen, kwam snel tot de kern, zette me aan het denken en aan het onderzoeken. Ook lukte het haar om me op afstand op een heel praktische wijze aan het werk te krijgen met mijn lichaam en ademhaling. Haar betrokkenheid en empathie gaven het traject bovendien een heel plezierige sfeer.

Claudia (41)

Onderzoeker, twee kinderen

Martine wist mijn levensenergie weer naar boven te halen. Ik ontdekte dat mijn lichaam heel veel wijsheid in zich heeft en het mooie is dat ik er nu ook op durf te vertrouwen. We deden ook een sessie in de natuur bij Martine’s huis, dat was echt heel mooi en ik heb er goede herinneringen aan. 

 

Valentina (32)

Schrijver

Met alles wat ik de afgelopen jaren geleerd en ervaren heb, wil ik jou begeleiden