Selecteer een pagina

Open, sensitief, gedreven en zorgzaam

Mijn verhaal

Zo’n twaalf jaar geleden gebeurde er iets in mijn leven waardoor ik in aanraking kwam met lichaamsgeoriënteerde therapie (biodynamische therapie).

Zwangerschap

Mijn vriend en ik wilden graag kinderen maar een zwangerschap bleek niet zomaar iets vanzelfsprekends te zijn. In die periode van ziekenhuisbezoeken, onzekerheid, uitslagen, de ontdekking van een chronische ziekte (endometriose), behandelingen en wachten was biodynamische therapie voor mij een geschenk. Uiteindelijk raakte ik zwanger van een tweeling! Niet dat ik door deze therapie zwanger werd maar het hielp zo enorm om uit mijn hoofd in mijn lijf te komen en moedig de behandelingen te ondergaan.

Tijdens mijn zwangerschap bleef ik naar een biodynamisch therapeut gaan. Ik vond het fijn om te kunnen praten over mijn gevoelens en angsten, de bevalling en de periode daarna. Het gaf me ontspanning en ruimte in mijn lijf. Ik heb de veertig weken zwanger zijn uitgedragen, niet vanzelfsprekend bij een tweelingzwangerschap.

Burn-out

Na de bevalling werd ik zo opgeslokt door mijn gezin en werk dat ik de biodynamische therapie van mijn lijstje schrapte. Helaas, want ik ging in die periode steeds meer overleven in plaats van leven. Ik was moe en futloos. Ik riep steeds dat ik wel een jaar kon slapen. En ondertussen ging ik maar door. Totdat ik fysiek volledig was opgebrand. Ik kreeg allerlei lichamelijke best erge klachten. Ik kon niet meer. Eigenlijk besefte ik pas echt dat er meer met me aan de hand was toen de huisarts het woord burn-out in zijn mond nam.

Ik zocht hulp en probeerde van alles uit. Met biodynamische therapie hervond ik ten slotte stapje voor stapje mijn levensenergie. Ik (her)ontdekte wat ik echt wilde en vond vertrouwen en veiligheid in mezelf.

Carrièreswitch

Bovenstaande ervaringen inspireerden me om een carrièredraai te maken en de opleiding biodynamische therapie te volgen. Vier jaar studeerde ik weer en ontwikkelde de therapeut in mij. Nu maak ik mijn missie waar: ik begeleid vrouwen in turbulente levensfases zodat ze zich gezien en begrepen voelen.

Herken jij je in een van bovenstaande situaties en zit jij ook in zo’n moeilijke fase van je leven? Ben je meer aan het overleven dan aan het leven? En wil je weer in balans door het leven gaan? Plan een afspraak met me in!

 

 

Volg mij op social media:
instagram @therapie_coachingvoorvrouwen

Oproepje

Heb je binnenkort een of meerdere sessies bij mij? En zou je het leuk vinden om er op mijn website over te vertellen? Laat het me weten. Dankjewel alvast!

Martine

Ik geef je weer het vertrouwen in de wijsheid en de kracht van je lichaam zodat je kunt LEVEN in plaats van OVERLEVEN.